---------------Sveiki atvykę į Skonių galeriją! Jei mėgstate smagiai praleisti laiką virtuvėje, tai šis puslapis kaip tik Jums! Skanaus!--------------------------------------------------------

2009 m. rugpjūčio 26 d., trečiadienis

Pusrytiniai įdaryti kiaušiniai

    Jei norite ko nors lengvo paprasto ir skanaus ant pusryčių stalo, tai siulau šitus kiaušinukus.

          Jums rekės:
  • Kiaušinių (2 vnt. kiekvienam žmogui)
  • Sūrio
  • Daktariškos dešros (tiks r kitokia)
  • Majonezo
  • Pašlakstimui Sojų padažo
  • Česnako 1 -2 skiltelės
  • Prieskoniai: krapai, petražolės
      Paruošimo būdas:    užstatome kiaušinius virimui, įdedame į vandenį druskos ir verdam kiaušinius apie 15 - 20 min. , kol tryniai pasidarys kieti. Kol kiaušiniai verda, pasiruošiame kitus priedus. Supjaustome smulkiai dešrą, sūrį, česnaką (kiekis pagal žmonių skaičių). Kai kiaušiniai išverda, juos nulupame, išilgai supjaustome ir sudedame į lekšte. Paimame nedidelį peiliuką ir išemame trynius iš kiaušinių puselių. Trynius sudėję į dubenį, sudedame visus priedus, prieskonius ir idedame majonezo tiek, kad išmaišius masė gautų košės pavidalą. Dabar galime sudėti masę atgal į kiaušinius ir lekštėje apšlakstom sojų padažu.   Beje, LIKS dar šios masės, bet ji labai skaniai valgoma ir ant duonos riekės. SKANAUS!

2009 m. rugpjūčio 25 d., antradienis

Obuoliu pyragas ,,Ne tas"

    Šis pyragas puikiai tiks atvejui, kai neturėsite laiko ir gerų ruošimui sąlygų, bet norėsite nustebinti kitus.

       ,,Ne tam" reikės:
  •   4 - 6 obuoliai
  •   Stiklinė cukraus
  •   Stiklinė miltų
  •   2 - 3 šauktai grietinės 
  •   4 kiaušiniai
  •   Cinamonas
       Paruošimo būdas:    prieš maišant masę, pasiruošiame obuolius. Supjaustom obuolius į mažus gabalėlius (galima ir didesnius) ir paberiam juos ant skardos. Įmušame į dubenį kiaušinius ir išplakame (su šakute, jei neturit geresnio įrankio) su cukrumi. Į šią masę įdedame miltų ir išmaišę įverčiame šmotą (apie 2 -3 šaukštai) grietinės. Kai masė išmaišyta, idedame tiek cinamono, kad manė išmašius būtų vos vos rudesne. Masę tolygiai išliejame ant skardos su uoboliais. Pašauname skardą į orkaitę, kuri įkaitusi iki 180 (vidutines liepsnos) temperatūros. Kepimas trunka 15 - 30 min. , kai įkišus pagaliuka, jis neaplimpa. Visas procesas trunka nedaugiau valandos. Skanaus!

Trumpesnis receptas: viską sumaišome, supjaustytus obuolius sudedam, užpilame mase, pašaunam, ištraukiam, valgom. =)
Puslapis kuriamas teks palaukti, kol atsiras idomybių....