---------------Sveiki atvykę į Skonių galeriją! Jei mėgstate smagiai praleisti laiką virtuvėje, tai šis puslapis kaip tik Jums! Skanaus!--------------------------------------------------------

2009 m. rugsėjo 11 d., penktadienis

Obuolių keksas ,,Gaivius" (šokolado glaistas nebūtinas)

Jums reikės: 
  • 3 obuolių
  • 6 kiaušinių
  • Pusės pakelio kepimo miltelių
  • Pakelio vanil. cukraus
  • 420 g cukraus
  • 330 g miltų
  • 250 g sviesto
  • 60 g susmulkintų lazdyno riešutų 
  • ----- 100g šokolado

          Tai ka gi daryti? :

  1. Susipjaustykite obuolius




  2. Ištirpinkite sviestą ir leiskite jam pravėsti




  3. Pradėkite maišyti: kiaušinius su cukrumi ir vanil. cukrumi, veliau
su sviestu.




   4. Sumaišykite miltus su kepimo miletliais ir riešutais (bet staiga
prisiminkite, kad neturit riešutų ir įdėkite tris saujas razinų)





  5. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.




  6. Po truputį suberkite miltus su kepimo milteliais ir riešutais į kiaušinių masę.



  7. Sudėkite obuolius į masę , patariama maišyti šaukštu (jei naujas
mikseris - sudegs, jei labai norit su mikseriu, tai nepulkit spausti
aukščiausios pavaros)



  8. Sukrėskite tešlą į paruoštą formą (imkite didesnę - masės daug)



   9. Pašaukite šedevra į krosnį, užsatykite laikrodį 50 - 60 minučių)




  10. Suplaukite indus, sušluokite šukes (kaip nustebsite - indų nedaug)



  11.  Atsikąskite, paskui sulaužykite šokolado plytele, įdėkite sviesto
ir viską išlydikite.




  12. Iškepusį pyraga būtų gerai išimti iš formos, kurią pamiršote ištepti riebalais,
ir aptepkite jį šokoladu



  13. Galite valgyti, SKANAUS!!!!

PASTABA: šokoladas suketės tik tada, kai jis atvės














2009 m. rugsėjo 3 d., ketvirtadienis

Kriaušių pyragas

      Kai turėsite sultingų kriaušių, tai skaitykite toliau ..

Sudėtis:
  • 3 kriaušės
  • 3 kiaušiniai
  • 3 šaukštai miltų
  • 3 žiupsneliai pirštais sutrupintos juodos(geriau būtų) arbatos
  • 6 šaukštai cukraus
  • 1 arb.šaukštelis vanilininio cukraus
  • 1 šaukštais giretinės
  • Pusė žiupsnelio sodos (jei neturit kepimo miltelių, bet jų daugiau)
  • Cinamonas
Paruošimo būdas:
      Ilgiausia dalis yra kriaušių pjaustymas. Nuplaukite kriaušes, ir nuskuskite odelę, BET NEIŠMESKITE nuoskutų - sudėkite į dubenėlį. Nupjaunate abu kriaušes galus, išpjaunate sėklas ir išilgai, plonais vamzdeliais kriaušes (taip bus skaniau). Dabar galite įkaitint orkaitę iki 180 laipsnių. Atskiram dubenį išplakite kiaušinius su cukrumi, paskui su miltais, kuriuose įmaišyta soda arba kepimo milteliai, ir grietine. Dabar prieskonių metas: įdėkite vanilininį cukrų ir tarp pirštų susmulkintą arbatą.  Kai jau viskas paruošta, paimkite savo kepimo formelę (šiuo atveju mažą) ir ant dugno paklokite kriaušių lupenėles. Sudėkite 2/3 kriaušių ir apšlakstykite apie 2/3 masės, tada gražiai išdėliokite likusias kriaušes ir išliekite masę. Pagardinimui ir pagražinimui lengvai pabarstykite cinamono ant viršaus. Jau galite pašauti kepimui. PASTABA: šis pyragas yra apgaulingas, nes kai įkišite pagaliuką patikrinti jis bus lipnus, todėl gali atrodyti, kad neiškepęs, bet tai netiesa, šiam pyragui užtenka 30 - 50 min. kepimo.

 Pyrago trūkumai: sunku supjaustyti (bet formą laiko) ir sunku patikrinti ar iškepęs.

   Laiko formą----
               Sunkiai, bet supjaustomas--
Vidus apgaulingas----
SKANAUS!!!