---------------Sveiki atvykę į Skonių galeriją! Jei mėgstate smagiai praleisti laiką virtuvėje, tai šis puslapis kaip tik Jums! Skanaus!--------------------------------------------------------

2009 m. spalio 28 d., trečiadienis

Dvispalvis, dviskonis kriaušinis pyragas

   Šis pyragas tikras šedevras ir neprastai idomus. Jis dvilypis, dvispalvis pyragas. Bet jei norit dvigubo efekto, reikia dvigubai daugiau indų. Čia suderinti du pyragai: šokoladinis su kriaušių pyragai. Pyragas labai purus.

   Reikia:
  • 4 kiaušiniai
  • 1 stiklinė cukraus
  • 1 stiklinė miltų
  • sodos ar  kep.miletlių
  • 1 šaukštas kakavos
  • 1 šaukštas grietinės  
  • 4 saujos razinų
  • 1 kriaušė (galima ir obuolį)
  • cinamonas
  • vanil. cukrus
     Kaip sukurt?

    Išplakite kiaušinius su cukrumi, miltais ir soda ar kepimo miletliais. Dabar paimkite dar du dubenius ir išpilstykite masę per pusę. Įkaitinkite krosį iki 180 laipsnių.
Dubuo A:    Supjaustykite kriauše iki siaurų pagaliukų ir suberkite i dubenį. Nepagailėkite cinamono ir vainilinio cukraus ir sumaišykite. Turite kriaušinę masę.
Dubuo B:    Įvožkite grietinę, įberkite kakavą ir sumaišykite. Sudėkite razinas ir gerai sumaišykite. Turite kakvine masę. (ji turi būti standesnė).
     Dabar i formą įpilkite standenę (kakvinę) masę. Išlyginkite ją ir vos vos pabarstykite ant jos miltų. Dabar tolygiai užpilkite kriaušinę masę. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 30 - 50 min., kol patikrinimo metodas suveiks. SKANAUS!

















IDOMUS EFEKTAS: iš vienos mases kriaušės sukrito į kitą, bet pačios masės nesumaišė. Dar smagu tai, kad, kol neprapjautas kakavinės masės atrodo nedaug yra, bet kai prpjauni, lygis jau kitoks.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą