---------------Sveiki atvykę į Skonių galeriją! Jei mėgstate smagiai praleisti laiką virtuvėje, tai šis puslapis kaip tik Jums! Skanaus!--------------------------------------------------------

2009 m. rugsėjo 11 d., penktadienis

Obuolių keksas ,,Gaivius" (šokolado glaistas nebūtinas)

Jums reikės: 
  • 3 obuolių
  • 6 kiaušinių
  • Pusės pakelio kepimo miltelių
  • Pakelio vanil. cukraus
  • 420 g cukraus
  • 330 g miltų
  • 250 g sviesto
  • 60 g susmulkintų lazdyno riešutų 
  • ----- 100g šokolado

          Tai ka gi daryti? :

  1. Susipjaustykite obuolius




  2. Ištirpinkite sviestą ir leiskite jam pravėsti




  3. Pradėkite maišyti: kiaušinius su cukrumi ir vanil. cukrumi, veliau
su sviestu.




   4. Sumaišykite miltus su kepimo miletliais ir riešutais (bet staiga
prisiminkite, kad neturit riešutų ir įdėkite tris saujas razinų)





  5. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.




  6. Po truputį suberkite miltus su kepimo milteliais ir riešutais į kiaušinių masę.



  7. Sudėkite obuolius į masę , patariama maišyti šaukštu (jei naujas
mikseris - sudegs, jei labai norit su mikseriu, tai nepulkit spausti
aukščiausios pavaros)



  8. Sukrėskite tešlą į paruoštą formą (imkite didesnę - masės daug)



   9. Pašaukite šedevra į krosnį, užsatykite laikrodį 50 - 60 minučių)




  10. Suplaukite indus, sušluokite šukes (kaip nustebsite - indų nedaug)



  11.  Atsikąskite, paskui sulaužykite šokolado plytele, įdėkite sviesto
ir viską išlydikite.




  12. Iškepusį pyraga būtų gerai išimti iš formos, kurią pamiršote ištepti riebalais,
ir aptepkite jį šokoladu



  13. Galite valgyti, SKANAUS!!!!

PASTABA: šokoladas suketės tik tada, kai jis atvės














Komentarų nėra:

Rašyti komentarą