---------------Sveiki atvykę į Skonių galeriją! Jei mėgstate smagiai praleisti laiką virtuvėje, tai šis puslapis kaip tik Jums! Skanaus!--------------------------------------------------------

2009 m. rugsėjo 3 d., ketvirtadienis

Kriaušių pyragas

      Kai turėsite sultingų kriaušių, tai skaitykite toliau ..

Sudėtis:
  • 3 kriaušės
  • 3 kiaušiniai
  • 3 šaukštai miltų
  • 3 žiupsneliai pirštais sutrupintos juodos(geriau būtų) arbatos
  • 6 šaukštai cukraus
  • 1 arb.šaukštelis vanilininio cukraus
  • 1 šaukštais giretinės
  • Pusė žiupsnelio sodos (jei neturit kepimo miltelių, bet jų daugiau)
  • Cinamonas
Paruošimo būdas:
      Ilgiausia dalis yra kriaušių pjaustymas. Nuplaukite kriaušes, ir nuskuskite odelę, BET NEIŠMESKITE nuoskutų - sudėkite į dubenėlį. Nupjaunate abu kriaušes galus, išpjaunate sėklas ir išilgai, plonais vamzdeliais kriaušes (taip bus skaniau). Dabar galite įkaitint orkaitę iki 180 laipsnių. Atskiram dubenį išplakite kiaušinius su cukrumi, paskui su miltais, kuriuose įmaišyta soda arba kepimo milteliai, ir grietine. Dabar prieskonių metas: įdėkite vanilininį cukrų ir tarp pirštų susmulkintą arbatą.  Kai jau viskas paruošta, paimkite savo kepimo formelę (šiuo atveju mažą) ir ant dugno paklokite kriaušių lupenėles. Sudėkite 2/3 kriaušių ir apšlakstykite apie 2/3 masės, tada gražiai išdėliokite likusias kriaušes ir išliekite masę. Pagardinimui ir pagražinimui lengvai pabarstykite cinamono ant viršaus. Jau galite pašauti kepimui. PASTABA: šis pyragas yra apgaulingas, nes kai įkišite pagaliuką patikrinti jis bus lipnus, todėl gali atrodyti, kad neiškepęs, bet tai netiesa, šiam pyragui užtenka 30 - 50 min. kepimo.

 Pyrago trūkumai: sunku supjaustyti (bet formą laiko) ir sunku patikrinti ar iškepęs.

   Laiko formą----
               Sunkiai, bet supjaustomas--
Vidus apgaulingas----
SKANAUS!!! 

1 komentaras:

  1. Sveikinimai Tinklaraščio kūrimosi proga! ;)
    Pyragas buvo tikrai labai skanus: toks šlapias, gaivus ir kvapnus.. Linkiu kuo daugiau tokių puikiai nusisekusių eksperimentų virtuvėje! ;)

    AtsakytiPanaikinti